Yamato - The drummers of Japan

Στις 20 Ιουνίου είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω από κοντά, στο θέατρο γης στη Θεσσαλονίκη, σε μια εκδήλωση που εντασσόταν στον κύκλο εκδηλώσεων του ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) και της Θεραπευτικής Κοινότητας «Ιθάκη», που πραγματοποιούνταν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, το γνωστό ιαπωνικό συγκρότημα κρουστών Yamato.

Οι Yamato ιδρύθηκαν από τον Masa Ogawa το 1993 στη Nara, “τη γη των Yamato”, η οποία λέγεται ότι είναι το μέρος όπου γεννήθηκε η Ιαπωνική κουλτούρα. Αυτή τη στιγμή έχουν ως έδρα το χωριό Asuka, της επαρχίας Nara και ταξιδεύουν στον κόσμο με τα παραδοσιακά ιαπωνικά τύμπανα Wadaiko. Βάζουν την ψυχή τους σ' αυτά τα ασυνήθιστα όργανα, των οποίων ο ήχος εξάπτει τις καρδιές των ανθρώπων παντού, και οι παραστάσεις τους είναι εμποτισμένες με την ιδέα ότι ο χτύπος των τυμπάνων, όπως ο χτύπος της καρδιάς, είναι ο ίδιος ο παλμός της ζωής.

Από την ίδρυση τους, οι Yamato έχουν παίξει για περισσότερο από ένα εκατομμύριο ανθρώπους, δίνοντας περισσότερες από 1500 παραστάσεις σε δεκάδες διαφορετικές χώρες, όμως ο ενθουσιασμός παραμένει αμείωτος. Συνεχίζουν να ταξιδεύουν με μερικές δεκάδες μικρά και μεγάλα τύμπανα (συμπεριλαμβανομένου ενός odaiko φτιαγμένου από ένα τεράστιο δέντρο πάνω από 400 χρόνων), επιδεικνύοντας την προσαρμοστική και ενστικτώδη γοητεία των οργάνων, σε αυτοσχέδιες παραστάσεις στο δρόμο καθώς και σε αίθουσες συναυλιών με μερικές χιλιάδες ανθρώπους. Εκτός από τα ταξίδια τους απ' άκρου εις άκρον της Ιαπωνίας, έχουν κάνει πολυάριθμες περιοδείες στην Κίνα, τη Νότια Κορέα, την Ινδονησία και τη Σιγκαπούρη, καθώς και τη Νότια Αμερική και την Ευρώπη.

Οφείλω να ομολογήσω ότι ήταν ένα άκρως απολαυστικό θέαμα, καθ' όλη τη διάρκεια του. Ειλικρινά χαίρομαι ιδιαίτερα που είχα την ευκαιρία να το παρακολουθήσω. Και εύχομαι να μου παρουσιαστεί παρόμοια ευκαιρία και κάποια στιγμή στο μέλλον.

Η επίσημη ιστοσελίδα του συγκροτήματος: www.yamato.jp

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ελληνικός ορθογραφικός έλεγχος στο Evernote

Τυχαίες σκέψεις καθώς ξημερώνει

Διάφορες Σκέψεις